Köpvillkor

Köpvillkor

Dessa köpvillkor gäller mellan dig som beställare (konsument) och oss som säljare Scanteak.se

ALLMÄNT

KÖPINFORMATION

Är Du minderårig dvs. Att Du är under 18 år måste Du ha målsmans tillstånd för att få beställa i vår butik.

När Du som konsument handlar via Internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar Er som konsument när Du handlar hos oss på distans. Läs mer hos Konsumentverket.

Scanteak.se reserverar sig för ändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor. Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Produktbilderna kan skilja något från själva produkten, vi rekommenderar alla våra kunder att besöka någon av våra butiker innan man beställer...

ORDERBEKRÄFTELSE

En automatisk orderbekräftelse skickas ut till den e-mail du angett när du slutfört din beställning. Där finner du uppgifter om vad du köpt med priser, fraktkostnad samt moms. Om något är fel med er beställning, vänligen kontakta oss snarast.

PRISER

Priserna är i svenska kronor, inklusive moms. Vi reserverar oss rätten för prisändringar utan någon förvarning för eventuella pris fel. Konsumenten betalar alltid det pris som visas när beställning utförs.

TRYCKFEL OCH PRODUKTBILDER

Scanteak.se reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi strävar dock alltid efter att återge en så liknande bild som möjligt av produkten. Har du några frågor angående detta är du välkommen att kontakta oss.

BETALNINGSSÄTT

 

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 39 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot Faktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället eller med post till fakturaadressen. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Martin Lorenz AB förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

KORTBETALNING

Betalning sker enkelt och säkert med Quickpay.
Quickpay håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell
organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar
bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

BANKGIROINBETALNING

Förskottsbetalning kan göras till bankgironummer 5511-8582. Efter att vi erhållit ett förhandsbesked från bankgirocentralen, oftast samma dag, erhåller du en orderbekräftelse.

 

 

FRAKT OCH LEVERANS

LEVERANSTID

Finns samtliga varor som du beställ på lager så skickas den från oss inom 2 vardagar. Därefter tar det cirka 1-5 dagar för våra logistikpartners att leverera dina möbler. Vilket betyder att leveranstiden är 2-7 arbetsdagar.

Vi meddelar dig om ev. avvikelser från den normala leveranstiden. Du har då givetvis rätt att avstå alternativt ändra din beställning.

FRAKTKOSTNAD

Du betalar fraktkostnaden beroende på hur mycket du handlar för samt vilket alternativ du väljer.

Fri frakt vid köp över 4000 kr.

Till adresser utan brofasta förbindelser tillkommer alltid 400 kr.

Alla erbjudanden om fri frakt gäller endast inom Sverige, till adresser utan brofasta förbindelser tillkommer alltid 400 kr.

TRANSPORTSKADOR

Om en vara från oss skadas i transport, om skadan är väl synlig skall detta registreras skriftligt direkt hos chauffören. Dold skada skall anmälas omgående till speditören (vanligtvis, DHL 0771 – 345 345) senast inom 7 dagar och till oss via mail. 

OUTLÖSTA PAKET

För ej utlösta paket med ett varuvärde under 3000 kr kommer vi dra av 400 kr på din återbetalning, för ej utlösta paket med att varuvärde mellan 3000 kr och 6000kr kommer vi dra av 1000kr och på order över 6000kr drar vi av 2000kr på din återbetalning för att täcka uppkomma fraktkostnader.

Om du önskar att vi skickar din order ännu en gång tillkommer fraktavgift beroende på fraktkostnad, vi kommer att informera dig om kostnaden.

Många försändelser levereras till ett postombud där du sedan kan hämta det med hjälp av SMS-avisering och legitimation. Ett ombud tillhandahåller paketet i 14 dagar, innan det skickas i retur till oss.

ÖPPET KÖP & BYTEN

ÖPPET KÖP

Du har öppet köp samt full bytes- och returrätt (ångerrätt) i 14 dagar efter det att du mottagit varan om du inte är nöjd.

För att få lämna tillbaka en produkt måste den vara oanvänd (endast provad) samt att alla eventuella etiketter och emballage sitter kvar. Du ansvarar för varan tills dess att vi mottagit den. Vi rekommenderar att du skickar tillbaka returen med en speditör som erbjuder ett s.k. ”spårnings-nr” då det är avsändaren som ansvarar för paketet om det skulle komma bort. Vid en godkänd retur betalar vi tillbaka värdet av varorna. Observera att Du som konsument betalar för returfrakten.

Observera att varor som återsänds med efterkrav ej utlöses av oss.

BYTEN

Kontakta oss alltid innan du skickar tillbaka din beställning! När du skickar mail till oss är det viktigt att tänka på följande. Vilken vara det är? Ordernummer? Varför du byter/lämnar tillbaka? Vad som eventuellt är fel, är det något fel så är det viktigt att även skicka med en bild.

Du ansvarar för varan tills dess att vi mottagit den.

Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

REKLAMATIONER OCH GARANTI

VILLKOR FÖR REKLAMATION

Du som konsument har rätt att reklamera en vara eller tjänst om varans eller tjänstens egenskaper avviker från det som avtalats eller som följer av lag. Konsumenten har tre års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. 2 månader anses alltid som skälig tid för anmälan. Vi kommer att ersätta dig för eventuella fraktkostnader.

GARANTI

Vi säljer alla produkter med två (2) års fabriksgaranti samt tre (3) års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen (läs mer på Konsumentverkets hemsida). Garantin gäller funktionsfel som uppkommer under garantitiden. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten eller onormal användning

VID TVIST

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Här kan du läsa mer om detta.

TOP